define('DISABLE_WP_CRON', true);

TANGO DEL MAR

Dansschool voor de Argentijnse tango voor beginners en half gevorderden

Docenten: Saskia Koopman en Hans Selders

Klik op het blauwe plusteken rechts op de balk om het andere onderwerp te openen. De andere balk sluit dan vanzelf.

Hans SeldersHans is geboren in 1954 en opgegroeid in Den Haag. In zijn werkzame leven was hij 5 jaar scheepswerktuigkundige op de grote vaart en daarna 42 jaar in dienst bij de Douane. Daar heeft hij na een interne HBO-opleiding verschillende beleids- en managementfuncties bekleed. Nu is hij gepensioneerd en woont hij in Middelburg na in meerdere woonplaatsen in de randstand te hebben gewoond w.o. Uithoorn, Amsterdam, Zaandam, IJmuiden en Maarsen. Hij heeft een achtergrond in de martiale kunst Aikido die hij 35 jaar heeft beoefend. Daarin heeft hij een 3e dan en een rijks erkend diploma Aikidoleraar B. Hij heeft 12 jaar Aikidoles gegeven. 

De Argentijnse Tango danst hij vanaf september 2004. Zelf heeft hij zijn eerste tangolessen gehad in Utrecht bij Carla Zomer en Oliver Kruse. Daarna vanaf 2008 in Amsterdam bij Arjan en Marianne totdat hij in 2013 naar Middelburg is verhuisd. Daarnaast heeft hij vele tango vakantieweken en -weekenden en workshops gevolgd in binnen- en buitenland, w.o. twee keer in Buenos Aires. Hiij heeft les gehad bij  o.a. Carla en Oliver uit Utrecht, Arjan en Marianne uit Amsterdam, Oliver en Marisa uit Brussel, Mariano en Cosima uit Amsterdam, Charlotte en Laurent uit Haarlem en de Argentijnse meastros Angel Coria, Ruben en Sabrina Véliz, Jorge Firpo en Aurora Lubiz.

Lesgeven

Hij kent zijn levens- en danspartner Saskia vanaf 2011. Ze hebben elkaar op de dansvloer ontmoet en zijn vanaf 2014 samen les gaan geven, met als doel de Argentijnse Tango in Zeeland levend te houden. Daarnaast zijn ze medeorganisatoren van Tango Zeeland. 

 

Saskia Koopman

Saskia Koopman is geboren in Alkmaar en heeft in haar jeugd gewoond in Arnhem, Breda en Middelburg. Dat is nog steeds haar woonplaats. Ze was gedurende 33 jaar van haar leven werkzaam in de psychiatrie als dramatherapeut en mindfulnesstrainer. Zij werkte veelal met groepen cliënten, die op één of andere manier vastgelopen waren in hun leven. Muziek, beweging, ontmoetingen en humor speelden altijd een grote rol in haar therapiesessies. Uitgangspunt in haar werk was: ‘We leven in ons lichaam, het is ons instrument. Hoe beter je dit instrument leert kennen en bespelen, hoe lichter je door het leven gaat.’ Als mindfulness- trainer gaf zij de 8 weekse cursussen aan groepen. Dit bleek voor cliënten een mooie aanvulling op het vergroten van de bewustwording van lichaam, gedachten en gevoelens.

Argentijnse Tango.

Sinds 2002 danst Saskia gepassioneerd de Argentijnse tango. Ze is begonnen met volgen van lessen in Middelburg bij Huibert-Jan en Marie-José (Al Azar). Vanaf 2004 is ze lessenreeksen gaan volgen bij Lin en Daniel in Antwerpen en Oliver en Marisa in Brussel. Haar levens- en danspartner Hans Selders heeft zij in 2011 ontmoet op een tango-vloer in de omgeving van Utrecht. Samen volgden zij intensieve workshops tijdens diverse tango-vakanties. Docenten: o.a. Charlotte en Laurent (Haarlem), de Argentijnse maestros Angel Coria,  Ruben en Sabrina Véliz en Jorge Firpo en Aurora Lubiz

Lesgeven

Zij kent haar levens- en danspartner Hans vanaf 2011. Ze hebben elkaar op de dansvloer ontmoet en zijn vanaf 2014 samen les gaan geven, met als doel de Argentijnse Tango in Zeeland levend te houden. Daarnaast zijn ze medeorganisatoren van Tango Zeeland.